Mengapa Melabur dalam Matawang Kripto Malaysia

Bitcoin, mata wang kripto pertama yang pernah dicipta, direka bentuk untuk berfungsi dengan cara terdesentralisasi sepenuhnya dan memberikan ketelusan yang lebih besar untuk sistem ekonomi semasa. Sejak konsepnya, nilai telah meningkat dengan ketara dan ia membawa kepada penciptaan kelas aset yang baharu sepenuhnya. Harganya memuncak pada Dis 2017. Kemudian, ia mencapai hampir $20000. Kini nilainya adalah sekitar $9950. Bitcoin telah mengembalikan ROI sebanyak 7252% – Temui lebih banyak lagi!

Ia secara konsisten mengalahkan saham, hartanah dan bon. Pelaburan dalam mata wang kripto dalam jangka panjang ialah cara terbaik untuk mempelbagaikan aset portfolio sambil memperoleh pulangan yang besar. Walaupun kebanyakan pelabur baharu takut akan aspek negatif pelaburan dalam mata wang kripto kerana turun naiknya yang tinggi, penyelidikan adalah cara terbaik untuk mengetahui lima sebab terbaik untuk melabur.

Mata wang kripto mempunyai prestasi tertinggi daripada semua kelas aset

Bitcoin mengatasi semua aset lain dari segi pulangan pelaburan, kerana ia telah mencapai kadar ROI melebihi 7252%. Cryptocurrency berprestasi lebih baik daripada bursa saham, komoditi seperti minyak dan juga emas. Oleh itu, Bitcoin menawarkan pelabur pulangan yang lebih tinggi berbanding mana-mana kelas aset lain. Bitcoin mungkin dalam perjalanan ke parabola pertumbuhan baharu untuk lima tahun berikutnya. Pelaburan dalam mata wang crypto mempunyai keupayaan untuk menghasilkan pulangan yang selesa.

Mata wang kripto ialah aset yang dinilai rendah

Pada masa ini, nilai mata wang kripto sedang dipandang remeh. Permodalan pasaran hari ini berjumlah $271 bilion. Permodalan emas ialah $7 Trilion. Dan saham, lebih 30 trilion. Pakar meramalkan pasaran akan melepasi $5 Trilion sebelum 2024. Dengan cara ini, mata wang kripto menawarkan pelaburan pulangan tinggi.

Teknologi Bitcoin adalah teknologi terkini

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, teknologi Blockchain telah muncul sebagai salah satu teknologi terpenting untuk masa hadapan. Desentralisasi teknologi ini telah menjadikannya popular dalam hampir semua bidang. Aset digital dan kontrak pintar telah dicipta sebagai hasilnya. Platform perdagangan rangkaian pembayaran mata wang kripto adalah berdasarkan teknologi blockchain. Gartner mempunyai kitaran yang menjanjikan untuk meningkatkan pertumbuhan mana-mana teknologi baru muncul. Ini sudah pasti akan membuka kunci potensi sebenar Bitcoin.

Terdapat lonjakan dalam penggunaan mata wang kripto

pertukaran mata wang digital membolehkan pembayaran tanpa sempadan antara dua orang, tanpa memerlukan pihak ketiga. Mereka juga mengekalkan tahap kerahsiaan yang sangat tinggi. Akibatnya, mata wang kripto boleh digunakan dalam transaksi harian seperti mana-mana jenis sistem pembayaran yang lain.

Harga mata wang kripto akan meningkat

Kenaikan harga Bitcoin adalah yang terbesar dan terpantas daripada mana-mana aset atau kelas pelaburan. Harga Bitcoin telah meningkat sebanyak 7000% untuk pelabur awal, manakala separuh telah membenarkan margin keuntungan yang tinggi dibuat dalam masa yang sangat singkat. Pengedaran Bitcoin boleh dikurangkan sehingga 50% setiap empat tahun. Halving seterusnya berlaku dalam masa terdekat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *